ISEA Learning Center

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Preschool, kindergarten, nursery
  • Construction Year : 2014
  • Delivery year : 2014
  • Climate zone : [Dfb] Humid Continental Mild Summer, Wet All Year
  • Net Floor Area : 495 m2
  • Construction/refurbishment cost : 500 000 €
  • Number of Child : 1 Child
  • Cost/m2 : 1 010 €/m2
  • Cost/Child : 500 000 €/Child


Moderated by : Sylvain Bosquet

Similar case studies

School of Blénod-lès-Toul

Realization TCE of a nursery school, primary school and an extracurricular reception of 250 pupils using the technical process of Smart Module Concept, which consists of prefabricating in the factory wooden frame modules assembled (...)

Citizen Eco-Project

The eco-citizen project cuts across different services areas to population:Catering (early childhood, school and elderly)Childcare facilities to childhood and early childhood (nursery and leisure centre for after-school activities (...)

Kindergarten School of Grézieu-la-Varenne

The building implements itself so as to be closer to the structuring axes of the site and to propose a frontage "strong and significant" in term of image, to open in the south on the courtyard, in arc of circle, to benefit from the (...)


  • Published on 28 June 16
    by Sergiu Petrea|International
    Viewed 4733 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Building Solutions Awards 2016

    Energy & Temperate Climates
    Users' Choice Award


    ​The building is in the very north of the country, in a sub-mountainous region with very harsh weather ranging form cold winters to dry and hot summers. The disadvantageous position of the city in relation to the countries major economic poles made finding low budget solutions adamant, intimately connected to local materials and crafts. The spaces created by using warm textures mixed with vibrant colours ensure a healthy environment in which children of all ages and social groups can live, play, study or just pas the time. The dialogue between light and shadow generated by the playful openings on the facade aims to soften the rigorous geometry of the interior. The design goal was to give a joyful character to this space, even tho heavily conditioned by weather and other factors, so that children of ISEA LEARNING CENTER have a stronger sense of belonging.

    Certification Scheme


    Location

    , 725400 RADAUTI Romania

    Technicals Features