Brock Environmental Center

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2012
  • Delivery year : 2014
  • Climate zone : [Cfa] Humid Subtropical - Mild with no dry season, hot summer.
  • Net Floor Area : 975 m2
  • Construction/refurbishment cost : 7 130 000 €
  • Number of Work station : 80 Work station
  • Cost/m2 : 7 313 €/m2
  • Cost/Work station : 89 125 €/Work station


Moderated by : Sylvain Bosquet

Similar case studies

CLT multicomfort office building

In March 2014, Tecto Arhitectura was appointed to design the new office building for HSR factory in Reci, Covasna, as the first large scale project with CLT structure in south-east Europe. The main challenge was to create an office (...)

City Hall Venlo

The brief for the new City Hall presented a unique challenge in the form of stringent sustainability requirements set by Venlo municipality, which is the first region in the world to seek full implementation of the Cradle-to-Cradle (...)

Mohammed bin Rashid Space Centre

​Baptized "UAE's first sustainable autonomous house", this new office building in Dubai, was realized in 2016 as a pioneering “pilot project” for MBRSC, a governmental research body. It is the first one to obtain the certification (...)


Testimonials


Comments


  • Published on 17 May 17
    by Richard Cutler|International
    Viewed 6724 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2017 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    A pioneering energy positive, net-zero water and Living Building Challenge building

    The Brock Environmental Center was one of the ten first buildings in the world to be fully certified to all seven petals of the very demanding Living Building Challenge (LBC), and is certified to Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum. The center generates almost double its annual energy demand and uses rainwater to meet all its water needs. Materials were carefully selected to meet the LBC requirements, and the building is designed to promote healthy indoor environments. The center is also designed to be resilient to the future risks associated with climate change.


    Certification Scheme


    Location

    , 23455 Virginia Beach USA

    Technicals Features