The House for All , Four City

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Concert or conference hall, theater
  • Construction Year : 2018
  • Delivery year : 2019
  • Climate zone : [Csa] Interior Mediterranean - Mild with dry, hot summer.
  • Net Floor Area : 145 m2
  • Construction/refurbishment cost : 575 060 €
  • Number of Seat : 107 Seat
  • Cost/m2 : 3 966 €/m2
  • Cost/Seat : 5 374 €/Seat


Moderated by : Hassan ABOUZID

Similar case studies

Opera Confluence in Avignon

Designed in less than a year, the Opera Confluence of Avignon is an ephemeral theater for 950 spectators , active during the restoration of the historic theater downtown. This unique, frugal and characterful place defies the standards (...)

Aria, Mediatheque and Concert Hall in Cornebarrieu

The building, taken off the ground to mark the wet nature, is part of the landscape along an existing dike. The accessible and sloping roof wraps around the volumes and offers a panoramic reading garden. The use of traditional mater (...)

Renovation of the sociocultural center of Val de Cisse

The Nazelles-Négron town hall has implemented an agenda 21 in which it wishes to work for the energy and ecological transition in response to the challenges of social equity, economic development and preservation of the environment (...)


  • Published on 06 May 19
    by Aurore GUICHERD|France
    Viewed 1394 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    The architecture of the project integrates harmoniously into its context, both in the techniques and materials used and in the proposed uses. This respectful relationship with the environment is manifested by thoughtful solutions in the interest of efficiency and sustainability for a building that consumes less energy. It was made of earth, with rammed earth walls, a double insulation made of wood wool and a cladding inside . It also gives pride of place to the wood material with a prefabricated wooden roofing complex and a burnt wood cladding on the ancillary buildings .
    Heated and ventilated thanks to a double flow ventilation connected to a heat pump, it is designed to provide a natural comfort to the users and to reduce as much as possible the energy consumptions and the carbon impact. Photovoltaic panels offset this low energy consumption to make it a positive energy building .


    Certification Scheme


    Location

    Rue de la Luminière, Les Souillères , 38080 FOUR France

    Technicals Features