Eco-construction of a micro-nursery in Pernay

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Preschool, kindergarten, nursery
  • Construction Year : 2017
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cwb] Mild, dry winter, cool and wet summer.
  • Net Floor Area : 183 m2
  • Construction/refurbishment cost : 328 666 €
  • Number of Children : 1 Children


Moderated by : Hassan ABOUZID

Similar case studies

ISEA Learning Center

​The learning centre was built to help children coming from under privileged families from Suceava. The ISEA Association (intervention, support, education, assistance) had the initiative of creating an after school program for these (...)

Elementary school extension -Chauconin-Neufmontiers

In october 2017, the municipality of Chauconin-Neufmontiers officially inaugurated the new premises of  "Marianne" school, an unprecedented educational extension for this town of 3000 inhabitants.The project is carried out as part (...)

Kindergarten Michel Ange in Amiens (BEPOS refurbishment)

Energy refurbishment of Michel Ange School built in the 70s in order to transform it into a positive energy building as requested by the building owner which is the city of Amiens. Third Industrial Revolution: Energy EfficiencyEnergy (...)


  • Published on 10 April 19
    by éric leconte|France
    Viewed 1010 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Health & Comfort
    Users' Choice


    This new childcare structure should, first and foremost, meet the requirements and the quality and intentions of this type of very specific public equipment. 
    The stake, and the social responsibility of the Architect, was to offer an architecture suiting the sensorial character of the place so that the children welcomed (from 9 months to 3 and a half years) flourish and have a landmark.
    The overall strategy to achieve the comfort goals , certainly more than any other program, was the attention to construction details, the treatment of light, acoustics, and ambient air, colour usage and materials associated with the complexity of uses.
    In terms of urban planning at the scale of the Commune, this new establishment had to respond to its social vocation . The location of the plot, located in the immediate vicinity of the city center, is a privilege to help requalify the place and strengthen its close relationship with the town center .
    To conclude our intentions states and of our approach, the functional, architectural and urban translation of the project has had the pretension to be the synthesis of our analysis of the program and the pententiel of development of the site to produce meaning , to through a logical, simple, coherent and adapted to the quality of reception of users .


    Certification Scheme


    Location

    rue de la Gare , 37230 PERNAY France

    Technicals Features