JAVA office building

  • Type de projet : Construction Neuve
  • Type de bâtiment : Immeuble de bureaux
  • Année de construction : 2017
  • Année de livraison : 2017
  • Zone climatique : [Cfb] Océanique hiver tempéré, été chaud, pas de saison sèche
  • Surface nette : 24 200 m2
  • Coût de construction : 51 000 000 €
  • Nombre d'unités fonctionnelles : 1 880 Poste de travail
  • Coût/m² : 2 107 €/m2
  • Coût/Poste de travail : 27 128 €/Poste de travail


Modéré par : Izadora Alcanfôr

Etudes de cas similaires

Siège Attijariwafa Bank

​Le projet est l’aménagement du Nouvel siège d’ATTIJARI WAFA BANK, il s’agit d’un bâtiment à usage bureaux qui se compose d’un Rez de chaussée (RDC) avec un étage et un sous-sol. Le RDC et l’étagé se composent de bureaux et salles (...)

BMCE Bank Of Africa Academy

​Le projet porte sur la réalisation de BMCE Academy, situé à Bouskoura. Ce projet est constitué d'un ensemble de salles de formation, d'un centre d'accueil, d'un amphithéâtre, d'un restaurant, d'une agence bancaire et enfin d'un Data (...)

Centre d'affaire AttijariWafa Bank Drissia - Tanger

S'agissant d'un bâtiment construit suivant une démarche environnementale permettant une faible consommation d'énergie et d'eau , la baisse des émissions atmosphériques et des déchets. Ce bâtiment abrite au niveau de sa terrasses 2 (...)


  • Publié le 03 juin 19
    par stephanie Novara|France
    Vue 671 fois


  • Concours

    Green Solutions Awards 2019 - Bâtiments France

    Bas Carbone
    Prix du public
    Prix des Etudiants


    A reflection on the domesticity of workspaces leads us to conceive of an alternative path favoring conviviality and more spontaneous uses. The exterior and interior spaces intermingle on all sides of the building, providing fluidity of use and visual continuity from the exterior of the ground floor to the roof, where a suspended landscape welcomes spaces of light. work of a new nature. A window-blind system at each level of the building increases the amount of natural light that is here above average regardless of the exposures (from 43% in the high floors to 93% below). For optimum comfort by offering real contact with the outside, a window on two opens allowing also the natural smoke extraction. In addition, all façades exposed to solar radiation are equipped with external blinds blades, connected to the GTB. The absence of air conditioning in the building is offset by the realization of a thermal slab left visible (just varnished) in offices. The calories absorbed during the day are thus evacuated to the outside, during periods of vacancy, via water cooled by adiabatic dry-coolers. In winter, this system largely participates in heat treatment by providing a heating base by circulating water at a temperature around 27 ° C. The comfort of the user is adjusted by natural convection heaters installed every two frames. This system does not generate ventilation energy. The distribution of the technical networks is done by the raised floor in order to maximize the concrete / volume exchanges treated in summer and thus to make the most of the inertia of the structure. This choice of energy concept is based in particular on the quality of thermal exchanges temperate water / concrete superior to that of exchanges air / concrete . In addition, the possibility of spraying water during hot nights on the batteries of adiabatic dry-coolers allows to continue to use this system including during these times of the year more delicate. To complete this device, air brewers were custom made for the operation; this work has made it possible to increase their thermal performance, to reduce operating noise, while refining their aesthetics. On the underside of the concrete slabs, custom-made acoustic slabs allow the offices to be laid out according to a standard layout. The false floors ensure the smooth passage of technical elements for the proper functioning of the offices leaving a free ceiling height of 3 meters under slab. Workspaces are therefore the result of an aesthetic alliance that combines thermal, light and acoustic ambitions, while allowing a standard cutting of trays .
    Certifications: HQE excellent level, RT 2012 -10%, Breeam, Paris climate plan, without air conditioning


    Label/certification


    Localisation

    61 rue Mstislav Rostropovitch , 75017 PARIS France

    Données techniques