Office building Goblet Lavandier & Associés Ingénieurs-Conseils S.A.

  • Type de projet : Construction Neuve
  • Type de bâtiment : Immeuble de bureaux
  • Année de construction : 2016
  • Année de livraison : 2017
  • Zone climatique : [Cfb] Océanique hiver tempéré, été chaud, pas de saison sèche
  • Surface nette : 3 m2
  • Coût de construction : 6 000 000 €
  • Nombre d'unités fonctionnelles : 160 Poste de travail
  • Coût/m² : 2 000 000 €/m2
  • Coût/Poste de travail : 37 500 €/Poste de travail


Modéré par : Alexia ROBIN

Etudes de cas similaires

BMCE Bank Of Africa Academy

​Le projet porte sur la réalisation de BMCE Academy, situé à Bouskoura. Ce projet est constitué d'un ensemble de salles de formation, d'un centre d'accueil, d'un amphithéâtre, d'un restaurant, d'une agence bancaire et enfin d'un Data (...)

Siège Attijariwafa Bank

​Le projet est l’aménagement du Nouvel siège d’ATTIJARI WAFA BANK, il s’agit d’un bâtiment à usage bureaux qui se compose d’un Rez de chaussée (RDC) avec un étage et un sous-sol. Le RDC et l’étagé se composent de bureaux et salles (...)

Centre d'affaire AttijariWafa Bank Drissia - Tanger

S'agissant d'un bâtiment construit suivant une démarche environnementale permettant une faible consommation d'énergie et d'eau , la baisse des émissions atmosphériques et des déchets. Ce bâtiment abrite au niveau de sa terrasses 2 (...)


  • Publié le 07 juin 19
    par Elisabeth Krier|Luxembourg
    Vue 451 fois
  • Proposé par :




  • Concours

    Green Solutions Awards 2019 - Bâtiments

    Santé & Confort
    Prix du public


    Certification DGNB (German Sustainable Building Council) level platine(meilleure classification)

    Energy consumption efficiency. It is very important to us to limit the building's energy and resource consumption as much as possible, among other things by carefully choosing the lighting concept and the luminaires installed.

    The building is very well insulated and does not have a boiler, but a reversible heat pump, which heats and cools the building. In the centre of the building, a light shaft provides both natural light and a cooling well, provided by natural ni ght ventilation.

    The entire roof surface is covered with photovoltaic panels.

    Rainwater is collected on the roof and used for sanitary facilities and watering the surrounding area.

    The building is developed in the basement on three levels. There are about 100 parking spaces, some of which are equipped with charging stations for electric vehicles.

    A rigorous use of healthy construction materials;the result has been validated by measurements of air quality and control of the absence of polluting substances.

    The building has enabled GL&Ass to achieve certain principles that we defend and that weadvise our clients. An elaborate and exhaustive monitoring system allows the monitoring and control of energy consumption, with more than

    700 measuring points. This data is analyzed by the teams responsible for the operation of the building and will make it possible to optimize the building's energy consumption while ensuring the comfort and well-being of the employees, and the aim is to improve service to our customers through very concrete feedback.


    Label/certification


    Localisation

    53, rue Gabriel Lippmann , 6947 Niederanven Luxembourg

    Données techniques