Museum Lonfor Sunda

  • Type de projet : Construction Neuve
  • Type de bâtiment : Musée
  • Année de construction : 2017
  • Année de livraison : 2017
  • Zone climatique : [Dwb] Continental Humide. Hiver rigoureux et sec, été chaud.
  • Surface nette : 1 350 m2
  • Coût de construction : 2 800 000 €
  • Nombre d'unités fonctionnelles : 1 Visiteur
  • Coût/m² : 2 074 €/m2
  • Coût/Visiteur : 2 800 000 €/Visiteur


Modéré par : Clément Gaillard

Etudes de cas similaires

BIODIVERSUM à Remerschen

​Le Centre d’accueil Biodiversum est situé à Remerschen au bord de la réserve naturelle « Haff Réimech ». Installé dans un bâtiment d’une architecture remarquable, réalisé par le bureau Valentiny hvp architects, le Biodiversum constit (...)


  • Publié le 07 juin 19
    par Mingzhe Lu|International
    Vue 874 fois
  • Proposé par :




  • Concours

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Hot Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    ​The architectural form of the museum is based on the energy-saving passive house construction and has some special features. For example, the building has various levels and passages that connect the interior spaces with the garden design. The exterior structure of the museum building enables the extremely low energy consumption of the building and contributes to its environmental friendliness by following the four design elements of the Passive House standard:

    - The museum has a compact building form which minimizes the body shape coefficient and reduces the heat loss of the external structure of the building;

    - Pollution during the construction process is reduced due to the use of prefabricated modules;

    - The object has an all-glass wooden facade on the south side in combination with a fully movable, adjustable, intelligent exterior shading system. According to the recorded indoor and outdoor temperature and humidity, the heat is maximized in winter and the building is protected from excess solar radiation in the summer;

    - The roofing on the north side improves the insulation performance of the outer protective structure.

    At the same time, LUTHER Design developed real-time data acquisition devices for environmental monitoring inside and outside the building. Among other things, this measure allows the measurement of indoor and outdoor temperature, humidity, particulate matter (PM 2.5), the angle of incidence of sunlight and the energy consumption of fresh air devices. The collected data can then be viewed in real time on a display for the visitors of the museum and give a good impression of the comfort, the achieved energy saving and the considerable economic advantages of the passive house.


    Label/certification


    Localisation

    Gaobeidian City , 07400 Gaobeidian China

    Données techniques