Renovation of the sociocultural center of Val de Cisse

  • Type de projet : Extension + rénovation
  • Type de bâtiment : Salle de concert, théatre
  • Année de construction : 1985
  • Année de livraison : 2018
  • Zone climatique : [Cfb] Océanique hiver tempéré, été chaud, pas de saison sèche
  • Surface nette : 1 389 m2
  • Coût de construction : 2 067 311 €
  • Nombre d'unités fonctionnelles : 900 Place assise
  • Coût/m² : 1 488 €/m2
  • Coût/Place assise : 2 297 €/Place assise


Modéré par : Izadora Alcanfôr

  • Publié le 05 juin 19
    par Florence TALPE|France
    Vue 690 fois


  • Concours

    Green Solutions Awards 2019 - Bâtiments France

    Bas Carbone
    Prix du public
    Prix des Etudiants


    The choice of building renovation limiting demolitions (waste) and the use of materials resources is in itself a first act of reducing the carbon impact. Beyond this, it is through the search for the use of renewable and biobased materials at all stages of the project, as well as the mobilization of local stakeholders to respond to this market that this building is part of a low carbon approach.


    Label/certification


    Localisation

    Avenue des Courvoyeurs , 37530 Nazelles-Negron France

    Données techniques