Géant Casino in the south of Valence

  • Type de projet : Renovation
  • Type de bâtiment : Supermarché-Hypermarché
  • Année de construction : 2018
  • Année de livraison : 2018
  • Zone climatique : [Cbc] Tempéré - Hiver sec, été chaud et humide.
  • Surface nette : 18 000 m2
  • Coût de construction : 360 000 €
  • Nombre d'unités fonctionnelles : 18 000 Visiteur
  • Coût/m² : 20 €/m2
  • Coût/Visiteur : 20 €/Visiteur


Modéré par : Izadora Alcanfôr

Etudes de cas similaires

Neubau eines Biosupermarktes

​Auf einem Bio-Bauernhaof entstand eine neue Art von Hofladen, der mit seinem Konzept des umfassenden Produktangebots die Kundenzufriedenheit erhöhen möchte. Das Gebäude entstand auf der Fläche einer Scheune als Neubau in Holzrahmenko (...)


  • Publié le 29 mai 19
    par Antoine Horellou|France
    Vue 730 fois


  • Concours

    Green Solutions Awards 2019 - Bâtiments France

    Santé & Confort
    Prix du public
    Prix des Etudiants


    In 3 weeks of work without hindering the smooth running of the store, the Géant Casino hypermarket in the south of  Valence has thus recorded up to 36 ° C less during the peaks of heat on the roof after application of the CoolRoof, a decrease of 12% on the overall energy bill in summer.
    The hypermarket has therefore achieved energy savings and therefore carbon savings thanks to the reduction in air-conditioning consumption. The interior and exterior comfort of the building is also improved since the building does not suffer any more from hot weather, the internal temperature felt is reduced and the heat island effect around the building is also controlled.


    Label/certification


    Localisation

    Avenue de Provence Quartier, Rue de Chantecouriol , 26000 Valence France

    Données techniques