Tri Pemorch Bihan, The Childhood Pole

  • Projekttyp : Neubau
  • Gebäudetyp : Kindertagesstätte, Kindergarten, Vorschule, Kinderhort
  • Baujahr : 2015
  • Übergabejahr : 2015
  • Klimazone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Nettogrundfläche : 375 m2
  • Bau / Renovierungskosten : 612 764 €
  • Funktionelle Einheit : 120 Kind
  • Kosten/m² : 1 634 €/m2
  • Kosten/Kind : 5 106 €/Kind


Moderiert von : Sylvain Bosquet

  • Erschienen 15 June 18
    von Florence DEVERNAY|France
    Viewed 2729 time(s)
  • Vorgeschlagen von :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Bâtiments

    Energie & Climats Tempérés
    Coup de Cœur des Internautes
    Prix des Etudiants


    Environmental involvement:
    The energy efficient design of this building has a passive purpose, based on the following bioclimatic principles:

    • efficient insulation
    • Solar gains and inertia
    • roof overhang to protect summer overheating.


    Reduce the project's carbon footprint: The environmental footprint remains low due to the use of bio-sourced materials:

    • country wood for untreated framing (Douglas fir, chestnut),
    • organic straw of the town for the insulation of walls and roof,
    • cork for floor insulation and clay-based earthenware on straw walls.

    Zertifizierungssystem


    Ort

    , 56310 Quistinic France

    Technische merkmale