Eco-construction of the bioclimatic wooden building at the Aubevoye wastewater treatment plant

  • Projekttyp : Neubau
  • Gebäudetyp : Produktionsstätte
  • Baujahr : 2014
  • Übergabejahr : 2014
  • Klimazone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Nettogrundfläche : 710 m2
  • Bau / Renovierungskosten : 1 775 000 €
  • Funktionelle Einheit : 2 Installierte KW
  • Kosten/m² : 2 500 €/m2
  • Kosten/Installierte KW : 887 500 €/Installierte KW


Moderiert von : C21 France La redaction

Ähnliche Projektee

Betriebsgebäude Weingut Clauer De Chant

Generalsanierung einer mind. 300 Jahren alten, innerstädtisch gelegenen Scheune als Basis eines nachhaltig agierenden Weingutes.

Hettich B7 - ein zukunftsfähiger Industriebau

Für die Firma Hettich, einen der weltweit größten und erfolgreichsten Hersteller von Möbelbeschlägen, wurde eine maßgeschnittene Produktionsstätte von 24.500m² mit folgenden Merkmalen gebaut: eine umweltgerechte Flächennutzung (...)


  • Erschienen 12 June 18
    von RUBA ALABED|France
    Viewed 2822 time(s)
  • Vorgeschlagen von :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Bâtiments

    Santé & Confort
    Coup de Cœur des Internautes
    Prix des Etudiants


    The entire Aubevoye wastewater treatment plant responds to an innovative HQE® approach, proposing a bioclimatic timber frame construction building made of Douglas fir class 4, combined with natural and high-performance materials that allow for a healthy, comfortable construction. perennial, positive energy by an integrated photovoltaic roof at the heart of a remarkable site.
    The building is oriented on a north-south axis allowing to benefit from an optimal sunshine during the period of the winter and during the summer the heat is dissipated by the ventilation double flux and the devices in roof of brise-soleil. The building incorporates a biogas plant that transforms sludge from the station into biogas and reused as energy, supplying the heat network of public buildings.
    The whole building is part of a green setting. Landscaping is offered through different landscape units that make up an eco-landscape throughout the site, supporting a walkway integrated into the educational pathway and promoting the development of biodiversity. The environmental character of the building is inseparable from its inclusion in the green box consisting of landscaping, but also from the wetland of the treated water to the point of discharge into the natural environment.


    Zertifizierungssystem


    Ort

    , 27940 AUBEVOYE France

    Technische merkmale