Coconeo

  • Projekttyp : Neubau
  • Gebäudetyp : Bürogebäude < 28 m
  • Baujahr : 2016
  • Übergabejahr : 2016
  • Klimazone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Nettogrundfläche : 280 m2
  • Bau / Renovierungskosten : 2 000 €
  • Funktionelle Einheit : 16 Arbeitsplatz
  • Kosten/m² : 7 €/m2
  • Kosten/Arbeitsplatz : 125 €/Arbeitsplatz


Moderiert von : C21 France La redaction

Ähnliche Projektee

Cardinalstraße

Das Objekt besteht aus einem 6-geschossigen Bürogebäude entlang der Gereonstraße und einem 5-geschossigen Bürogebäude entlang der Cardinalstraße. Der gesamte Gebäudekomplex dient einem Nutzer. Der Nutzer BLB (Bau- und Liegenschaftsbet (...)

Erweiterung GOBAZENTRUM

Im Jahr 2007 entwickelte die Geschäftsführung der Goldbeck GmbH das Vorhaben, das vorhandene Ausstellungs und Bürogebäude GOBA-Zentrum um einen dritten Büro-Riegel zu erweitern. Der Anspruch an das Projekt war von Anfang an auf Energi (...)

ZVE, Zentrum für Virtuelles Engineering ZVE

Das Laborgebäude „Zentrum für Virtuelles Engineering ZVE“ auf dem Stuttgarter Fraunhofer Campus dient zugleich als Forschungsplattform, Testfeld und Demonstrationszentrum. Die Integration des Gebäudes sowohl in den Bestand des Fraunho (...)


  • Erschienen 14 June 18
    von vincent de menthière|France
    Viewed 4474 time(s)


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Bâtiments

    Energie & Climats Chauds
    Coup de Cœur des Internautes
    Prix des Etudiants


    It is a mixed building, offices and home, wood frame in R + 1 fully ventilated naturally and crossing to reduce energy consumption in summer. The air conditioning is reduced at specific times of the austral summer (the hottest hours) and in the context of a necessary acoustic comfort. The rest of the time, the wide openings of the facades and the scoop on the roof supported by the fans, allow to be satisfied with natural ventilation. The fully glazed facades protected by large wooden lamellae provide enough light for office hours while protecting the jalousies from the sun's rays. The low inertia wood construction complete with a projected cellulose wadding insulation and a blanket Ondulit, contributes to the good insulation of the whole. A trellis support climbing creepers (honeysuckle) provides additional shading on the facade oriented at sunset.Le housing is not air-conditioned and also benefits from natural ventilation through and solar protection, on the one hand by a wide overflow roofing, but also by blind shutters in naturally sustainable tropical wood. The ubiquity of wood contributes to a low carbon footprint. The office linoleum flooring complements the presence of natural materials in the ensemble.


    Ort

    74 ter route du trou d'eau , 97434 La Saline les Bains France

    Technische merkmale