Office building Goblet Lavandier & Associés Ingénieurs-Conseils S.A.

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2016
  • Delivery year : 2017
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 3 m2
  • Construction/refurbishment cost : 6 000 000 €
  • Number of Work station : 160 Work station
  • Cost/m2 : 2 000 000 €/m2
  • Cost/Work station : 37 500 €/Work station


Moderated by : Alexia ROBIN

Similar case studies

ADEMI-DF

​An office building, designed for ADEMI-DF's new headquarters (Association of Real Estate Market Companies of Brazil Federal District). ADEMI-DF was opened on december 2015. This project, with sustainable solutions, has 733m2 of built (...)

Studio Bruno Stagno Architect

The building is located in a neighborhood of San José, Costa Rica, whose buildings date back to the second half of the 20th century.The vast majority of them are houses, but some of them have been transformed into shops and offices (...)

VELUX China Headquarters

VELUX Langfang Office is the headquarters of VELUX China. Located in the Hebei province, around 45 kilometers from Beijing, the building houses management, marketing and the technical department and sales division.The two-storey build (...)


  • Published on 07 June 19
    by Elisabeth Krier|Luxembourg
    Viewed 452 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Health & Comfort
    Users' Choice


    Certification DGNB (German Sustainable Building Council) level platine(meilleure classification)

    Energy consumption efficiency. It is very important to us to limit the building's energy and resource consumption as much as possible, among other things by carefully choosing the lighting concept and the luminaires installed.

    The building is very well insulated and does not have a boiler, but a reversible heat pump, which heats and cools the building. In the centre of the building, a light shaft provides both natural light and a cooling well, provided by natural ni ght ventilation.

    The entire roof surface is covered with photovoltaic panels.

    Rainwater is collected on the roof and used for sanitary facilities and watering the surrounding area.

    The building is developed in the basement on three levels. There are about 100 parking spaces, some of which are equipped with charging stations for electric vehicles.

    A rigorous use of healthy construction materials;the result has been validated by measurements of air quality and control of the absence of polluting substances.

    The building has enabled GL&Ass to achieve certain principles that we defend and that weadvise our clients. An elaborate and exhaustive monitoring system allows the monitoring and control of energy consumption, with more than

    700 measuring points. This data is analyzed by the teams responsible for the operation of the building and will make it possible to optimize the building's energy consumption while ensuring the comfort and well-being of the employees, and the aim is to improve service to our customers through very concrete feedback.


    Certification Scheme


    Location

    53, rue Gabriel Lippmann , 6947 Niederanven Luxembourg

    Technicals Features