REEF SANSONE - Bar Restaurant

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Restaurant
  • Construction Year : 2017
  • Delivery year : 2017
  • Climate zone : [Csb] Coastal Mediterranean - Mild with cool, dry summer.
  • Net Floor Area : 71 m2
  • Construction/refurbishment cost : 250 000 €
  • Number of Place : 1 Place
  • Cost/m2 : 1 275 €/m2
  • Cost/Place : 56 057 €/Place


Moderated by : C21 France La redaction

Similar case studies

Restaurant KOH

In the center of the "Poblenou" neighborhood of Barcelona (22@), the "Koh" restaurant has been renovated, following the EnerPhit / Passivhaus protocol. "Koh" means "island" in Thai, and thus reflects the idea of ​​the owner, of creati (...)


  • Published on 28 March 18
    by Massimiliano Pardi|Italia
    Viewed 9944 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    In order not to contaminate the site during the construction phase, the company opted for the use of natural materials such as wood fiber insulating panels, for the external frame walls, and sheep's wool blankets for the interior walls and correction of thermal bridges. All this material mounted dry, will allow the dismantling of the entire structure , to leave the state of the places as originally found. As exterior cladding, ventilated walls in natural wood have been mounted, similar in color to the holm oak plants that surround the structure, always to better integrate the entire building into a landscape.
    In addition to the ventilated wooden walls, two vertical gardens cover most of the two facades of the building for which they have been chosen blooms and aromatic plants that grow spontaneously in these places. The choice of indigenous plants that can be used in the kitchen is the result of the search for a useful and at the same time original and creative solution. A small hanging garden on the terrace encloses some Mediterranean plants to find and recognize the typical vegetation that surrounds the structure. The meteoric waters , which represent a renewable source and require simple and inexpensive treatments for their re-use, have been collected in a special deposit, located above ground, thus allowing not to realize the excavation works necessary for its installation. The entire recovery cycle is reused for consumption for cleaning and watering the gardens. All systems are of new generation and with the use of photovoltaics and bioclimatic devices, the building is in energy class A4 .


    Certification Scheme


    Location

    CAMPING LA SORGENTE , 57037 PORTOFERRAIO Italia

    Technicals Features