Museum Lonfor Sunda

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Museum
  • Construction Year : 2017
  • Delivery year : 2017
  • Climate zone : [Dwb] Humid Continental Mild Summer, Dry Winter
  • Net Floor Area : 1 350 m2
  • Construction/refurbishment cost : 2 800 000 €
  • Number of Visitor : 1 Visitor
  • Cost/m2 : 2 074 €/m2
  • Cost/Visitor : 2 800 000 €/Visitor


Moderated by : Clément Gaillard

Similar case studies

Information Point for the Ibarrola Exhibition in Garoza

The Ibarrola Project in Garoza aims to recover an existing but underused cultural facility, to turn it into a cultural tourism facility that energizes the economy and culture of the province of Avila. La Dehesa de Garoza is a mountai (...)

BIODIVERSUM in Remerschen

The Biodiversum Reception Center is located in Remerschen on the edge of the Haff Réimech Nature Reserve. Set in a building of remarkable architecture by the Valentiny hvp architects office, the Biodiversum is the starting point for (...)

Shenzhen Museum of Contemporary Art and Urban Planning

As the demonstration of China’s leading architecture technology, “the 2M” is determined to be a low-carbon, intelligent and sustainable architecture since the very beginning to maximize the demonstration. The design team wants to use (...)


  • Published on 07 June 19
    by Mingzhe Lu|International
    Viewed 856 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Hot Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    ​The architectural form of the museum is based on the energy-saving passive house construction and has some special features. For example, the building has various levels and passages that connect the interior spaces with the garden design. The exterior structure of the museum building enables the extremely low energy consumption of the building and contributes to its environmental friendliness by following the four design elements of the Passive House standard:

    - The museum has a compact building form which minimizes the body shape coefficient and reduces the heat loss of the external structure of the building;

    - Pollution during the construction process is reduced due to the use of prefabricated modules;

    - The object has an all-glass wooden facade on the south side in combination with a fully movable, adjustable, intelligent exterior shading system. According to the recorded indoor and outdoor temperature and humidity, the heat is maximized in winter and the building is protected from excess solar radiation in the summer;

    - The roofing on the north side improves the insulation performance of the outer protective structure.

    At the same time, LUTHER Design developed real-time data acquisition devices for environmental monitoring inside and outside the building. Among other things, this measure allows the measurement of indoor and outdoor temperature, humidity, particulate matter (PM 2.5), the angle of incidence of sunlight and the energy consumption of fresh air devices. The collected data can then be viewed in real time on a display for the visitors of the museum and give a good impression of the comfort, the achieved energy saving and the considerable economic advantages of the passive house.


    Certification Scheme


    Location

    Gaobeidian City , 07400 Gaobeidian China

    Technicals Features