Tri Pemorch Bihan, The Childhood Pole

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Preschool, kindergarten, nursery
  • Construction Year : 2015
  • Delivery year : 2015
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 375 m2
  • Construction/refurbishment cost : 612 764 €
  • Number of Child : 120 Child


Moderated by : Sylvain Bosquet

Similar case studies

ISEA Learning Center

​The learning centre was built to help children coming from under privileged families from Suceava. The ISEA Association (intervention, support, education, assistance) had the initiative of creating an after school program for these (...)

Nursery Marie Curie in St Chamond

Rehabilitation of a building into a passive level nursery. Current certification PASSIVHAUS. label received PREBAT ADEME 2011.SUB Award 2013: the contribution of this building to "the city of the future"This project raises the questio (...)

Extension of the Aglaé Nursery - Le Mesnil-le-Roi

To increase the capacity of the Aglaé Nursery which was a metal prefab from the 80s, the city of Mesnil-le-Roi decided to launch an extension project. The operation required high energy performance, with a small budget and the constra (...)


  • Published on 15 June 18
    by Florence DEVERNAY|France
    Viewed 1848 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Users' Choice


    Environmental involvement:
    The energy efficient design of this building has a passive purpose, based on the following bioclimatic principles:

    • efficient insulation
    • Solar gains and inertia
    • roof overhang to protect summer overheating.


    Reduce the project's carbon footprint: The environmental footprint remains low due to the use of bio-sourced materials:

    • country wood for untreated framing (Douglas fir, chestnut),
    • organic straw of the town for the insulation of walls and roof,
    • cork for floor insulation and clay-based earthenware on straw walls.

    Certification Scheme


    Location

    , 56310 Quistinic France

    Technicals Features