The Beehive

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Collective housing < 50m
  • Construction Year : 2015
  • Delivery year : 2016
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 950 m2
  • Construction/refurbishment cost : 1 450 000 €
  • Number of Dwelling : 11 Dwelling
  • Cost/m2 : 1 526 €/m2
  • Cost/Dwelling : 131 818 €/Dwelling


Moderated by : Vincent Gilfaut

Similar case studies

Flatmettoekomst - Utrecht (net zero-energy 'flat for the future')

Flatmettoekomst is a net zero energy retrofit of apartment buildings dated from the early sixties of last century. The project consist of 48 apartments. Currently an additional 80 apartments are retrofitted with the same concept.This (...)

The First ECO-SANDWICH House

The First ECO-SANDWICH® House is a unique example of a holistic and innovative approach to sustainable architecture. The house is the first of twelve planned passive house energy standard multi-family houses in the green area of City (...)

Passivhaus via Napoleone Bonaparte in Putignano

​Project:A low-cost Passivhaus in southern Italy was chosen as a sample project to test a compact solution for heating, cooling, DHW and mechanical ventilation. An integrated design approach made possible a cost-effective building (...)


  • Published on 27 April 18
    by hugues joinau|France
    Viewed 6826 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    This participatory habitat is built in wood frame filling straw bale coated earth facing side. The floors of the dwellings are in wood frame. The dividing walls in the dwellings are also made of wood frame daub fill, finished coating earth.Building level of performance effinergie +.
    The building is of category 3 ° level: level of the highest of the label "Bâtiment biosourcé" of December 19, 2011.


    Certification Scheme


    Location

    102 avenue du professeur bergonié , 33130 Bègles France

    Technicals Features