The Albero

  • Project type : Renovation
  • Building Type : High office tower > 28m
  • Construction Year : 1979
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 10 500 m2
  • Construction/refurbishment cost : 12 600 000 €
  • Number of Work station : 900 Work station
  • Cost/m2 : 1 200 €/m2
  • Cost/Work station : 14 000 €/Work station


Moderated by : C21 France La redaction

Similar case studies

CRYSTAL TOWER Business Center

Featuring modern, sophisticated and elegant architectural design and introducing the double skin glass façade - the first in Romania - CRYSTAL TOWER is a new landmark in Bucharest. With high architectural and technological standards (...)

Glorieta Insurgentes Tower

The Glorieta Insurgentes Tower is nominated for Green Solutions Awards because the conception of the project includes comfort, functionality, sustainability and energy efficiency with LEED Platinum Certification, transit oriented deve (...)

EAN Technology Headquarters

EAN Technology is Korea’s leading architectural engineering and consulting firm specializing in assessing and improving various environmental qualities of the built environment.  In 2016, EAN acquired an old office building that was (...)


  • Published on 16 June 18
    by vincent rocques |France
    Viewed 3720 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    • Use of prefabricated wood module from an innovative constructive principle: PANOBLOC by techniwood Ecologgia.
    • PANOBLOC with aluminum exterior carpentry and pre-insulated
    • rupture of the thermal bridges on the facade.
    • quick mounting of the wall coat.- perfect water and air tightness by self control of the joints between wood module with the vapor barrier.
    • recycling of building materials
    • implementation of larch wood mesh up to 30 m in height.
    • energy efficiency of building BBC renovation
    • using wood decking to mark the new entrance through a footbridge of 23ml
    • use of wood for the design of the main entrance hall (reception desk and wall and ceiling siding)

    Certification Scheme


    Location

    3 rue du centre , 78280 Guyancourt France

    Technicals Features