The 32 Paul Duez street in Lille

  • Project type : Extension + refurbishment
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2014
  • Delivery year : 2015
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 4 600 m2
  • Construction/refurbishment cost : 6 500 000 €
  • Number of Work station : 300 Work station
  • Cost/m2 : 1 413 €/m2
  • Cost/Work station : 21 667 €/Work station


Moderated by : Julien MARQUES

Similar case studies

6 Pancras Square

​BNP Paribas Real Estate presents 6 Pancras Square next to Saint Pancras station. The building was designed by Jean-Michel Wilmotte and will be developed by BNP Paribas Real Estate Property Development UK.The project comprises of offi (...)

ADEMI-DF

​An office building, designed for ADEMI-DF's new headquarters (Association of Real Estate Market Companies of Brazil Federal District). ADEMI-DF was opened on december 2015. This project, with sustainable solutions, has 733m2 of built (...)

Studio Bruno Stagno Architect

The building is located in a neighborhood of San José, Costa Rica, whose buildings date back to the second half of the 20th century.The vast majority of them are houses, but some of them have been transformed into shops and offices (...)


Testimonials


Comments


  • Published on 14 June 16
    by Rodolphe Deborre|France
    Viewed 7660 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2017 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    ​The project is located on a parcel adjacent to both Paul Duez and Moulin de Garance streets. The challenge is in the creation of a joint program of 15 multi-family housing, new offices and a rehabilitation including energy offices: one of the first BREEAM certification Lille.
    Creation of three adjacent buildings: the rehabilitated former post offices of Paul Duez street, the new office building adjacent to the renovated part and a housing building overlooking Moulin de Garance Street. On the courtside, part of the bulding was demolished to create a series of British style courts in the heart of the block, which illuminates the lower ground floor of the existing building and underground parking.

    Certification Scheme


    Location

    , 59100 Lille France

    Technicals Features