SOGECAMPUS The Societe Generale Dunes

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2013
  • Delivery year : 2016
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 90 000 m2
  • Construction/refurbishment cost : 224 000 000 €
  • Number of Work station : 5 200 Work station
  • Cost/m2 : 2 489 €/m2
  • Cost/Work station : 43 077 €/Work station


Moderated by : C21 France La redaction

Similar case studies

China Academy of Building Research NZEBuilding

​The nearly zero energy building (NZEB) at the China Academy of Building Research (CABR) adhered to the design principle of "passive building, proactive optimization, economic and pragmatic". An ambitious annual energy consumption (...)

Office Building of Hebei building science and technology research and Development Center

​<span lang="EN-US" style='background: white; color: rgb(34, 34, 34); font-family: "Arial","sans-serif"; font-size: 10.5pt; mso-bidi-font-size: 11.0pt; mso-fareast-font-family: 宋体; mso-fareast-theme-font: minor-fareast; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: ZH-CN; mso-bidi-language: AR-SA;'>The total construction area is 14527.17m2, underground area is 2164.87m2,6 floors area is 12362.3m2, the height of building is 23.55m, concrete framestructure, designed seismic intensity is 6 degrees;<span lang="EN-US" style='background: white; color: rgb(34, 34, 34); font-family: "Arial","sans-serif"; font-size: 10.5pt; mso-bidi-font-size: 11.0pt; mso-fareast-font-family: 宋体; mso-fareast-theme-font: minor-fareast; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: ZH-CN; mso-bidi-language: AR-SA;'>Use features: the building is (...)

Green Lighthouse

​Green Lighthouse is Denmark’s first public carbon-neutral building. The building has been built in less than a year in a close public/private partnership.Green Lighthouse is an energy-efficient building of great architectural merit (...)


  • Published on 14 June 18
    by Dena VILLANUEVA |France
    Viewed 5974 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Health & Comfort
    Users' Choice


    The building participates in the expression of a mode of work still unpublished within large companies (flex office, mobility, general telecommuting one to two days a week), which has a direct impact on the occupation and evolution of places.

    Among these new ways of working, the most emblematic at the Dunes is the one called FlexWork . Its principle is to rebalance individual and collective spaces towards more modularity , by giving more space to the collaborative and by planning different places according to needs: co-creation, brainstorming, telephone, stand-up meetings, etc. The concept of moving frame is important: benchmarks exist, but they do not hinder freedom of use.

    Concretely, with the FlexWork employees no longer have a nominative office ; they settle, according to the needs of their project, in a shared space, with the colleagues of their choice. Moving from a territorial culture to a collaborative tool requires a 360 ° change of look, with a better quality of life and more autonomy.

    The building is also an effective response to a technological challenge: to make Societe Generale the relational reference, digital, reliable, at the forefront of new technologies. At the Dunes, talent finds expression in a relaxed atmosphere, with at their disposal the range of the most innovative IT solutions.

    • 5,000 FlexWork workstations
    • +500 collaborative spaces
    • + 150 individual workspaces to focus
    • 45 relaxation areas / coffee
    • 1,000 m2 reserved for start-ups
    • 8 street artists animate the parking

    Certification Scheme


    Location

    6 Allée des Sablons , 94120 Fontenay-sous-Bois France

    Technicals Features