Renovation of the sociocultural center of Val de Cisse

  • Project type : Extension + refurbishment
  • Building Type : Concert or conference hall, theater
  • Construction Year : 1985
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 1 389 m2
  • Construction/refurbishment cost : 2 067 311 €
  • Number of Seat : 900 Seat
  • Cost/m2 : 1 488 €/m2
  • Cost/Seat : 2 297 €/Seat


Moderated by : Izadora Alcanfôr

Similar case studies

Film complex in Rumilly

The building is located at the centroid of a peri-urban parcel, according to the guidelines of the site and weaves natural links with the amenities of the commercial area by a scripted writing of plantations and pathways. architecture (...)

Village hall La Boiserie in MAZAN

Auditorium for hosting 600-1000 people. Structure made from black pine (local wood) siding pine interior hook (local wood), wood frame walls insulated with straw bales, gypsum plaster on straw bales and cedar siding countries (local (...)

Opera Confluence in Avignon

Designed in less than a year, the Opera Confluence of Avignon is an ephemeral theater for 950 spectators , active during the restoration of the historic theater downtown. This unique, frugal and characterful place defies the standards (...)


  • Published on 05 June 19
    by Florence TALPE|France
    Viewed 698 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    The choice of building renovation limiting demolitions (waste) and the use of materials resources is in itself a first act of reducing the carbon impact. Beyond this, it is through the search for the use of renewable and biobased materials at all stages of the project, as well as the mobilization of local stakeholders to respond to this market that this building is part of a low carbon approach.


    Certification Scheme


    Location

    Avenue des Courvoyeurs , 37530 Nazelles-Negron France

    Technicals Features