La Vigneraie Residence

  • Project type : Renovation
  • Building Type : Collective housing > 50m
  • Construction Year : 2017
  • Delivery year : 2019
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Construction/refurbishment cost : 5 988 329 €
  • Number of Dwelling : 504 Dwelling
  • Cost/Dwelling : 11 882 €/Dwelling


Moderated by : Alice Dupuy

Similar case studies

Palm tree residential area

​Project: Palm Tree Residential Area, Ecopark, Hung YenBuilding investor: Viet Hung Company (VIHAJICO)Architecture designer: Kume SekkeiTotal land area: 40,100m2Ecopark blocks were designed in accordance with the functional city model (...)

LILAC: Low Impact Living Affordable Community

LILAC is the UK's first affordable, ecological cohousing project. A community of 20 households and common house, the buildings are made with the ModCell prefabricated straw bale construction system, assembled by LILAC members using (...)

HSB Living Lab

The HSB Living Lab (Gothenburg, Sweden) is a habitation infrastructure, in the form of student housing, that aims to be a co-creative social space for experimenting with sustainable technology and lifestyle in order to develop innovat (...)


  • Published on 24 May 19
    by Eric Balech|France
    Viewed 1069 times
  • Proposed by :




  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Users' Choice


    -Improvement of the comfort of the occupants of the last floors
    -Possibility to better manage the heat input in the apartments
    -Eligibility of renovations of the terraces to the Collective Zero Rate Loan
    -Reduction of condensation phenomena causing mold and black marks thanks to better ventilation
    -Improved indoor air quality
    -Easy to maneuver occultations
    -Significant improvement of thermal and acoustic comfort
    -Suppression of the cold wall effect and therefore the risk of condensation on the walls
    -Installation of a heating regulation in the apartments to avoid overheating and adapt consumption according to the use of the apartment
    - Eligibility of the co-owners to ANAH aid- Uniformity of the thermal envelope
    - Maximum attractiveness for future buyers and tenants
    - Maximum reduction of heating needs and the influence of increases of energy on the expenses of the condominium
    - Financing of works by a PTZ of 30 000 € over 15 years for all co-owners occupying
    - Possibility to compete for the call for "Sustainable Condominium" project for
    to obtain up to € 400,000 in aid from the Region (BBC level)
    - Possibility of obtaining a grant of 50% of Master's fees without taxes, up to € 80,000 (BBC level) .


    Certification Scheme


    Location

    50 avenue Jean Jaures , 78340 LES CLAYES SOUS BOIS France

    Technicals Features