JAVA office building

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2017
  • Delivery year : 2017
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 24 200 m2
  • Construction/refurbishment cost : 51 000 000 €
  • Number of Work station : 1 880 Work station


Moderated by : Izadora Alcanfôr

Similar case studies

Oficinas Santa Catarina ( FINSA offices )

The new FINSA offices are situated within the FINSA Industrial Park of Santa Catarina, which is strategically located in northern Mexico with easy access to central Mexico and Texas. The industrial park serves a variety of industries (...)

Thai Health Promotion Center

​This building has been built for the Thai Health Promotion Organization.It is located in Sathorn district in Bangkok. Thai Health Promotion Organization is a non-profit organization dedicated to promote health and well-being of Thai (...)

China Academy of Building Research NZEBuilding

​The nearly zero energy building (NZEB) at the China Academy of Building Research (CABR) adhered to the design principle of "passive building, proactive optimization, economic and pragmatic". An ambitious annual energy consumption (...)


  • Published on 03 June 19
    by stephanie Novara|France
    Viewed 392 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Low Carbon
    Users' Choice


    A reflection on the domesticity of workspaces leads us to conceive of an alternative path favoring conviviality and more spontaneous uses. The exterior and interior spaces intermingle on all sides of the building, providing fluidity of use and visual continuity from the exterior of the ground floor to the roof, where a suspended landscape welcomes spaces of light. work of a new nature. A window-blind system at each level of the building increases the amount of natural light that is here above average regardless of the exposures (from 43% in the high floors to 93% below). For optimum comfort by offering real contact with the outside, a window on two opens allowing also the natural smoke extraction. In addition, all façades exposed to solar radiation are equipped with external blinds blades, connected to the GTB. The absence of air conditioning in the building is offset by the realization of a thermal slab left visible (just varnished) in offices. The calories absorbed during the day are thus evacuated to the outside, during periods of vacancy, via water cooled by adiabatic dry-coolers. In winter, this system largely participates in heat treatment by providing a heating base by circulating water at a temperature around 27 ° C. The comfort of the user is adjusted by natural convection heaters installed every two frames. This system does not generate ventilation energy. The distribution of the technical networks is done by the raised floor in order to maximize the concrete / volume exchanges treated in summer and thus to make the most of the inertia of the structure. This choice of energy concept is based in particular on the quality of thermal exchanges temperate water / concrete superior to that of exchanges air / concrete . In addition, the possibility of spraying water during hot nights on the batteries of adiabatic dry-coolers allows to continue to use this system including during these times of the year more delicate. To complete this device, air brewers were custom made for the operation; this work has made it possible to increase their thermal performance, to reduce operating noise, while refining their aesthetics. On the underside of the concrete slabs, custom-made acoustic slabs allow the offices to be laid out according to a standard layout. The false floors ensure the smooth passage of technical elements for the proper functioning of the offices leaving a free ceiling height of 3 meters under slab. Workspaces are therefore the result of an aesthetic alliance that combines thermal, light and acoustic ambitions, while allowing a standard cutting of trays .
    Certifications: HQE excellent level, RT 2012 -10%, Breeam, Paris climate plan, without air conditioning


    Certification Scheme


    Location

    61 rue Mstislav Rostropovitch , 75017 PARIS France

    Technicals Features