Géant Casino in the south of Valence

  • Project type : Renovation
  • Building Type : Supermarket - Hypermarket
  • Construction Year : 2018
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cbc] Mild, dry winter, warm and wet summer.
  • Net Floor Area : 18 000 m2
  • Construction/refurbishment cost : 360 000 €
  • Number of Visitor : 18 000 Visitor
  • Cost/m2 : 20 €/m2
  • Cost/Visitor : 20 €/Visitor


Moderated by : Izadora Alcanfôr

Similar case studies

E.Leclerc Center of Quimper

The E.Leclerc Center of Quimper is a classic shopping center, built in 1988. The E.Leclerc Center in Quimper chose the Cool Roof reflective thermal paint to paint its roof in white to limit the heat of the building. A white roof (...)

Building a new organic supermarket

A new type of farm shop has been developed on an organic farm, a shop that aims to increase customer satisfaction with its concept of offering a comprehensive range of products. The new building was developed as a timber-frame constru (...)


  • Published on 29 May 19
    by Antoine Horellou|France
    Viewed 760 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Health & Comfort
    Users' Choice


    In 3 weeks of work without hindering the smooth running of the store, the Géant Casino hypermarket in the south of  Valence has thus recorded up to 36 ° C less during the peaks of heat on the roof after application of the CoolRoof, a decrease of 12% on the overall energy bill in summer.
    The hypermarket has therefore achieved energy savings and therefore carbon savings thanks to the reduction in air-conditioning consumption. The interior and exterior comfort of the building is also improved since the building does not suffer any more from hot weather, the internal temperature felt is reduced and the heat island effect around the building is also controlled.


    Certification Scheme


    Location

    Avenue de Provence Quartier, Rue de Chantecouriol , 26000 Valence France

    Technicals Features