Coconeo

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2016
  • Delivery year : 2016
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 280 m2
  • Construction/refurbishment cost : 2 000 €
  • Number of Work station : 16 Work station


Moderated by : C21 France La redaction

Similar case studies

City Hall Venlo

The brief for the new City Hall presented a unique challenge in the form of stringent sustainability requirements set by Venlo municipality, which is the first region in the world to seek full implementation of the Cradle-to-Cradle (...)

Oficinas Santa Catarina ( FINSA offices )

The new FINSA offices are situated within the FINSA Industrial Park of Santa Catarina, which is strategically located in northern Mexico with easy access to central Mexico and Texas. The industrial park serves a variety of industries (...)

Mosaic Centre for Conscious Community and Commerce

​The Mosaic Centre for Conscious Community and Commerce is going to more than an office building.  This new, 3000 m2 building will be located at the threshold of a commercial strip and the emerging Edmonton community of Summerside (...)


  • Published on 14 June 18
    by vincent de menthière|France
    Viewed 3885 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Energy & Hot Climates
    Users' Choice


    It is a mixed building, offices and home, wood frame in R + 1 fully ventilated naturally and crossing to reduce energy consumption in summer. The air conditioning is reduced at specific times of the austral summer (the hottest hours) and in the context of a necessary acoustic comfort. The rest of the time, the wide openings of the facades and the scoop on the roof supported by the fans, allow to be satisfied with natural ventilation. The fully glazed facades protected by large wooden lamellae provide enough light for office hours while protecting the jalousies from the sun's rays. The low inertia wood construction complete with a projected cellulose wadding insulation and a blanket Ondulit, contributes to the good insulation of the whole. A trellis support climbing creepers (honeysuckle) provides additional shading on the facade oriented at sunset.Le housing is not air-conditioned and also benefits from natural ventilation through and solar protection, on the one hand by a wide overflow roofing, but also by blind shutters in naturally sustainable tropical wood. The ubiquity of wood contributes to a low carbon footprint. The office linoleum flooring complements the presence of natural materials in the ensemble.


    Location

    74 ter route du trou d'eau , 97434 La Saline les Bains France

    Technicals Features