Condominium Lamartine / Stalingrad

  • Project type : Renovation
  • Building Type : Collective housing < 50m
  • Construction Year : 1974
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cfb] Marine Mild Winter, warm summer, no dry season.
  • Net Floor Area : 2 145 m2
  • Construction/refurbishment cost : 553 000 €
  • Number of Dwelling : 33 Dwelling
  • Cost/m2 : 258 €/m2
  • Cost/Dwelling : 16 758 €/Dwelling


Moderated by : Hassan ABOUZID

Similar case studies

Júlio Prestes Complex

The Julio Prestes apartment complex provides a green living environment for residents without sacrificing quality. Developed by the Brazilian government’s PPP Habitacional, a public-private housing partnership, the apartments house (...)

Evocasa Selecta

Mixed use development comprising 77 apartaments spread from 2nd floor to 10th floor, offices on 1st floor and commercial spaces on ground floor. Regime of height 2B+GF+10F.

The First ECO-SANDWICH House

The First ECO-SANDWICH® House is a unique example of a holistic and innovative approach to sustainable architecture. The house is the first of twelve planned passive house energy standard multi-family houses in the green area of City (...)


  • Published on 11 February 19
    by Thomas Jorand|France
    Viewed 1656 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Users' Choice


    The co-ownership Lamartine / Stalingrad is committed to a package of works gathering no less than six different energy improvement actions!

    The technical choices were directed towards the sharp reduction of the heating needs by a complete thermal treatment of the building envelope (facades, joinery, roofing, floor) before considering an improvement of the source of energy production by the installation of a gas condensing boiler. The quality of indoor air has not been forgotten with the implementation of moisture-sensitive mechanical ventilation in the homes.
    The energy renovation allows to reach a level of performance "Building Low Consumption" with an energetic gain of more than 50%.
    The ambitious renovation process could only be done with a strong involvement of the co-ownership, in particular of the union council which carried this project during many years. Numerous work meetings and educational presentations made it possible to obtain the co-owners' adhesion, in particular the collective replacement of all joinery.
    The aid provided by the public authorities was decisive with a collective aid rate of 50% of the budget of the operation.


    Certification Scheme


    Location

    , 93310 PRE-SAINT-GERVAIS France

    Technicals Features