Greenpeace Spain Headquarters

  • Project type : Renovation
  • Building Type : Office building < 28m
  • Construction Year : 2019
  • Delivery year : 2019
  • Climate zone : [Csa] Interior Mediterranean - Mild with dry, hot summer.
  • Net Floor Area : 943 m2
  • Construction/refurbishment cost : 542 710 €
  • Number of Work station : 90 Work station
  • Cost/m2 : 576 €/m2
  • Cost/Work station : 6 030 €/Work station


Moderated by : Alexia ROBIN

Similar case studies

Mosaic Centre for Conscious Community and Commerce

​The Mosaic Centre for Conscious Community and Commerce is going to more than an office building.  This new, 3000 m2 building will be located at the threshold of a commercial strip and the emerging Edmonton community of Summerside (...)

Almelo City Hall

​As part of a larger plan to revitalise the city centre of Almelo, the newly built city hall is an example of sustainable construction and modern design. With sustainability as the cornerstone of its design, the building is currently (...)

King Hussein Business Park – Building Four

The King Hussein Business Park (KHBP) is strategically located adjacent to one of Amman’s busiest highways, offering easy access to downtown and other cities in the region. Situated in the heart of the business park, Building Four (...)


  • Published on 15 May 19
    by Paloma Suárez Pardo|España
    Viewed 3227 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Hot Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    100% RENEWABLE ENERGY

    The office uses 100% renewable energy of own origin through a windmill installed in Catalonia. In this way, we achieve the decarbonization of the premises in its usage phase and promote the shift of the energy model.

    NULL CO2

    We have calculated the carbon footprint of the process of execution, manufacture of the materials and transport to work with the tool ECOMETER ACV, with a result of 124 tons of CO2. During its use, these headquarters do not emit CO2 since it is 100% electrified and with 100% renewable energy. sAtt has offset the Carbon Footprint (124Tn) in construction with an ECODES reforestation program in Nicaragua.

    ENERGY EFFICIENCY AND PASSIVE MEASURES

    The energy strategy is to minimize demand through passive measures. For this purpose, the enclosure (walls, floors and ceilings) has been isolated, high-performance glass and solar control elements have been installed. In this way we manage to save energy and reduce the impact.

    FLUORATED GAS FREE COOLING SYSTEM

    To maintain a good temperature in the office we use a direct and indirect evaporative system that does not use fluorinated gases, generates better air quality and saves 80% compared to a conventional heat pump system.

    ECOLOGICAL MATERIALS

    Low impact materials in its Life Cycle Analysis: recycled, recyclable, and renewable. Cork for floors, wood chips and recycled textiles for insulation, FSC wood for furniture, vegetable paints. We avoid materials with formaldehyde and, of course, no PVC.

    SPACE HEALTH AND GEO-ENVIRONMENTAL ANALYSIS

    The health of people depends on a series of perfectly measurable geophysical alterations. We analyze waves, particles, gases, electric fields, light, shapes, colours and vegetation to propose measures and generate the best relationship between people and space.

    NATURAL LIGHT AND LED LIGHTING

    We have prioritized the entry of natural light into space through the layout of the rooms in the north, the colour of the space and the orientation. The work light has a colour rendering index of 90% for better visual comfort.

    VEGETATION

    Plants clean the air and generate healthier and more productive spaces, in addition to building a connection with nature that produces well-being.

    ACCESSIBLE DESIGN

    The office is designed to be accessible to people with functional diversity. It has tours, furniture and adapted toilets.


    Certification Scheme


    Location

    CALLE VALORES 1 , 28007 Madrid España

    Technicals Features