Chongqing Bojian Center

  • Project type : New Construction
  • Building Type : High office tower > 28m
  • Construction Year : 2008
  • Delivery year : 2013
  • Climate zone :
  • Net Floor Area : 19 935 m2
  • Construction/refurbishment cost : 78 548 300 ¥
  • Number of Work station : 600 Work station
  • Cost/m2 : 7 220 ¥/ m 2
  • Cost/Work station : 1 000 000 ¥/Work station


Moderated by : User

Similar case studies

CRYSTAL TOWER Business Center

Featuring modern, sophisticated and elegant architectural design and introducing the double skin glass façade - the first in Romania - CRYSTAL TOWER is a new landmark in Bucharest. With high architectural and technological standards (...)

Renovation of the Pacific Tower at La Défense

With a surface area of ​​approximately 53,000 m², the "PACIFIC" Tower was completed in 1992 and is located in the business district of Paris-La Défense.Originally named "JAPAN TOWER", the tower was designed by architect Kisho Kurokawa (...)

Partial renovation of the Ark of Defense

Redevelopment and modernization of the working spaces in the South wall. Renovations of the facades panoramic elevators. Modification of technical equipment and renovation of the premises in the infrastructures of the South Hills. (...)


  • Published on 12 June 18
    by 迪 罗|中国
    Viewed 1337 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2018 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Users' Choice


    A survey conducted by Chongqing University shows that the owners are generally satisfied with the services of the center. With the efforts of the management team, the energy-saving potential of the Bojian Center has been well tapped. With the increasing load of central equipment and personnel, the emission reduction task of relevant departments has been completed, and the goal of reducing the total energy consumption and the energy cost has been achieved year by year.

    Experiences in designing, construction and operation management of Chongqing Bojian center are worth promoting. Aiming at the problem of slope and elevation difference in mountainous area, the vertical design of the building has been carried out reasonably, such as the design of bottom overhead, layered building, building retreat, etc., combined with mountain ramp and atrium space. It restores the unique life style of the mountain city of Chongqing, puts forward solutions for complex terrain construction problems, and ensures the safety of mountain buildings. The project innovatively adopts greening wall surface combined with breathing green exterior shading system. Vertical greening has a sunshade function in summer: lush plants in summer can reduce solar radiation energy entering the room; plant transpiration can drive air circulation on the facade and reduce convection heat. It has a daylighting function in winter: the winter plants are withered, it is easy for sunlight to enter the room. Moreover, the indoor light environment and thermal environment are improved. These measures can enrich the spatial structure level of urban landscaping and the urban three-dimensional landscape art effect. Combined with the characteristics of resources, the selection of technology, equipment and system, the project makes indoor environment, wind environment, light environment, as well as sound environment, etc. meet the requirements of green building. It achieves the goal of work comfort and energy-saving. The energy saving rate is more than 50%. The indoor space with transformable functions in the office layer is flexibly partitioned to ensure that the disassembly process does not affect the use of the surrounding space, and the materials can be recycled. Moving the wall partition changes the layout at any time, creating a perfect reading space, rest and reading without interference. Using a bookshelf or a display case to make a short break is also a practical way to create a dual-use. Moreover, some partitions are made of paper, recycling bins, etc., reflecting the combination of art, humanity and environmental protection. The project takes the Chongqing Hanging House on the top of the mountain as the design starting point and combines the low-tech ecological means to create a unique office volume belonging to Chongqing, forming a Chongqing impression building with the modern architectural language as the mother. The vertical greening of the building can not only purify the air, significantly increase the content of negative oxygen ions, promote air circulation, but also enrich and improve artistic accomplishment and cultivate life sentiment.

    Chongqing Bojian Center is granted Chongqing Green Building in Completing (Gold Grade), National Second-Star Green Building in Design, Chongqing Excellent Engineering in Survey and Design Award (the First Prize). Seun, a famous Korean architect, and Martha Swartz, an American landscape architect, commented “Typical Chongqing" for this building.

    Chongqing Bojian Center, as a demonstration and extension project of Chongqing Green Building Specialized Committee and Southwest Green Building Base, has played a positive role in promoting the concept of green building in Chongqing and leading the development direction of the industry, and is an excellent example of green building.


    Certification Scheme


    Location

    , 401120 重庆市 中国

    Technicals Features