BRIGADE - CONSTRUCTION OF A FORESTRY BRIGADE, PASSIVE PROJECT AND ECO-CONSTRUCTION, IN THE FOREST OF SOIGNES IN UCLLE.

  • Project type : New Construction
  • Building Type : Other building
  • Construction Year : 2018
  • Delivery year : 2018
  • Climate zone : [Cfc] Marine Cool Winter & summer- Mild with no dry season.
  • Net Floor Area : 852 m2
  • Construction/refurbishment cost : 1 756 543 €
  • Number of none : 12 none
  • Cost/m2 : 2 062 €/m2
  • Cost/none : 146 379 €/none


Moderated by : Michel Heukmes

Similar case studies

Basuna Mosque

The Basuna Mosque is located in the hot & arid village of Basuna, Sohag, Egypt, over a site amidst a noisy, dusty and densely constructed area with encroaching residential buildings, a cemetery, cattle frequently moving back and forth (...)

Kaza Eco-Community Centre

In partnership with the Spiti Projects Charity, the Auroville Earth Institute has designed and built theKaza Eco- Community Centre with key participation of villagers in Kaza and local earth craftsmen of the Spiti Valley. The centre (...)

Maison des Yvelines - Nubian Vault

This amazing Nubian Vault* building, inaugurated on Dec 4th 2016, is one of AVN's major recent achievements in Senegal. Financed in part by the French Conseil Départemental des Yvelines, in collaboration with the NGO Le Partenariat (...)


  • Published on 10 June 19
    by B612 Associates|Belgique
    Viewed 1373 times


  • Contest

    Green Solutions Awards 2019 - Buildings

    Energy & Temperate Climates
    Low Carbon
    Health & Comfort
    Users' Choice


    The project proposes an intervention and a transversal approach with a unifying concept that is clear, coherent and legible, across different scales and across different disciplines.
    Landscape, topographic, climatic and architectural design and integration guided the first steps of the project.
    The functional aspect was developed immediately in parallel so as to respond very precisely and adequately to the practical nature of the building. Beside the functional aspect, the human aspect, well-being and well-working, guided the architecture of the project: what spaces, what lights, what views, what relations with the outside ...
    Naturally, environmental respect and wood (local) material are the guidelines of the project, both in terms of architecture and landscape, structure and special techniques: the building is very compact, passive, wood-fired, ventilated with heat recovery, responsible water management contributes to the landscape and biodiversity ...
    It is a modest intervention, serving the forest and the community, which is simple, functional and poetic, within a grandiose site.


    Certification Scheme


    Location

    Drève Saint Hubert 19 , 1180 Bruxelles Belgique

    Technicals Features