[Video] Forestry Brigade - Choices guided by the well-being and health of users

This beautiful building was built for the Soignes forest brigade, south-east of Brussels. The premises are divided into two parts: a logical part, reserved for tools and vehicles, and a functional part with offices, a refectory and changing rooms. 

The building blends perfectly into its environment: the theme "wood" is found in its structure, cladding and heating system.

 

Concerns for well-being and health guided the design of the building. It is equipped with large bay windows. The zenithal lighting provides a significant amount of light, far above average for this type of technical room. A CO2 sensor regulation system for optimal indoor air quality is set up in the living rooms. 

 

Interview with Mathieu Olivier, architect and founder of B612 Associates filmed at Batimat (international fair).


To discover this building, consult the case study on Construction21. It is the Belgian and international Green Solutions Awards 2019 winner of the Health & Comfort category.

 

Would you like to try to win a prize too? Apply for the Green Solutions Awards before 15 March! By participating, you will demonstrate the industry your know-how in sustainable construction.
 

I register

 

Contest organised with the support of

 

 Green Solutions Awards 202021
 #GreenSolutions
 Green Solutions Awards
 building
 health
 comfort

Other news

More news

In the same themes

 Green Solutions Awards 202021
 #GreenSolutions
 Green Solutions Awards
 building
 health
 comfort